Location Mansfield Road

The site is a spacious five bedroom Victorian semi-detached house with private gardens in Reading. The accommodation is distributed within three floors and a cellar. We discussed with the clients their plans to create a larger Kitchen/Breakfast Room towards the rear.

The extension could have a flat roof with a lantern or a skylight and possibly using bi-fold doors. We also looked at the beautiful existing Dining Room and how the new layout could incorporate glazed doors to maximise daylight into this space.

With modern and simultaneously merging traditional creamy interiors, the extension now enhances the ground floor towards the garden, while the saturated colour of the bricks matches the existent building. Inside the new building we visually identified two separated sections. The functional side, which gravitates around the refurbished kitchen, and complements it. The relaxed and bright area in front of the dining room, which becomes a kind of green patio, an anti-space, a warm transition linking the formal part of the house with the private garden.

At first floor the works included other internal alterations for refurbishing the family bedroom, walk-through wardrobe and en-suite in the bedroom area.



* Please let us know your interest
Subscribe Inhabitat Newsletter 2018Book a 20 minutes Free Call ConsultationDownload the Project Planning Path to start your Research PhaseDownload the Renovation Design GuideDownload the Eco Luxury Design GuideDownload the Property Development Design Guide

* We take the use of your data very seriously and respect your privacy
I accept the privacy policy